Fuktmätning villa

Har du, eller misstänker en fuktskada? Kontakta oss för en fuktmätning i din fastighet.

Varje år blir tusentals fastigheter drabbade av fukt eller relaterade problem. Genom att förebygga uppkomsten av fuktskador och stoppa dem i ett tidigt skede, kan du undvika både hälsoproblem och större reparationer som ofta kan leda till stora kostnader.

Fukt i din fastighet kan påverka din och andras hälsa och skapa hälsoproblem som allergier. Fuktskador har också en tendens att sprida sig och i värsta fall kan dessa nå även dina grannar. Någonting som kan bli en kostsam historia.

De flesta hus drabbas av problem med fukt vid något tillfälle. Ofta upptäcks fuktskador i ett relativt sent skede och kan därmed ha gått så långt att de skapat hälsoproblem och dessutom leder till dyrare reparationer. Stoppa fukten i tid genom att låta oss utföra en fuktmätning i din fastighet. Vi hjälper dig även med avfuktningen av din fastighet. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med fuktskador här.

Fuktmätning villa

Fuktkvotsmätare

Bollmann fuktkvotsmätare är ett robust instrument för dig som vill uppleva kvalitetskänsla när du är ute och mäter fukt i trä eller träbaserade material. Den kraftiga hammaren ger möjlighet till enkel mätning på olika mätdjup. Instrumentet har vred för dels temperaturreglering, dels för val av olika träslag. Levereras med handbok och 2 st. extra inslagstift samt nyckel för byte av dessa.

fuktmätning hus

Indikationsmätare

Gann är det indikationsinstrument som proffsen väljer. De flesta professionella fuktteknikföretagen använder Gann Uni 1 med prob B 50. Tvåhandsutförandet gör att det går att läsa av displayen även när givaren scannar områden du inte kommer åt med ögat, t.ex. under badkaret. Utförandet av givaren ger även möjlighet till indikationsmätning av ojämna underlag, vilket är en svårighet för många andra fuktindikatorer.